3min

Tags in dit artikel

, , ,

Vandaag heeft Sony Ericsson haar nieuwe portable Bluetooth speaker MBS-100 aangekondigd. De bedoeling van deze nieuwe speaker is het gebruik in combinatie met mobiele telefoons of voor het luisteren naar muziek wanneer men geen kabels wilt gebruiken.

Voor het gebruik van de speaker hoeft de gebruiker geen kabels aan te sluiten, het maken van een verbinding via bluetooth met de speaker is voldoende. De speaker is voorzien van de A2DP streamingtechnologie om zo hopelijk de beste geluidskwaliteit te kunnen leveren.

De MBS-100 is ook zo klein mogelijk gehouden zodat de gebruiker hem eenvoudig overal mee naartoe kan nemen. Voor het meenemen levert Sony ook een speciaal ontworpen tasje bij de speaker. Dit om krassen en andere beschadigingen tijdens het vervoer te voorkomen.
Naast dit wordt de speaker ook geleverd met een oplaadbare batterij, wanneer deze volledig opgeladen is spreekt Sony van een speeltijd van ongeveer vijf uur.

De Portable Bluetooth MBS-100 speaker is verkrijgbaar vanaf het vierde kwartaal van 2007 en zal verkocht worden voor een adviesverkoopprijs van 69 euro.

Sony kondigt ook een nieuwe handsfree-set aan

Naast de bluetooth speakers kondigde Sony vandaag ook de HCB-105 Bluetooth Car Handsfree aan. Dit is een handsfree-set om in de auto te gebruiken. Het gebruik van dit apparaat vereist geen verdere installatie, gebruik ervan is dus direct mogelijk.
De HCB-105 wordt bevestigd aan de zonneklep van de auto en wordt bedient met twee eenvoudige knoppen. Via deze knoppen is het mogelijk de telefoon aan of uit te zetten, een gesprek aan te nemen of te beëindigen of het volume aan te passen.

Vanaf het eerste kwartaal zal de HCB-105 geleverd worden voor een adviesverkoopprijs van 75 euro.

In oktober ook twee nieuwe telefoons van Sony Ericsson

In juni heeft Ericsson twee telefoons aangekondigd, namelijk de K850i Cyber-Shot en de W910i Walkman. Deze telefoons zullen vanaf de maand oktober in de winkel liggen.

De nieuwe W910i is een telefoon die speciaal ontwikkeld is voor muziek, 3D-games, video en is gemaakt om snelle toegang tot het web te kunnen bieden. Deze toegang tot het web kan te telefoon bieden door gebruik te maken van de HSDPA-technologie. Deze HSDPA-technologie is een vernieuwde versie van het 3G netwerk en heeft een snelheid die tien maal sneller is dan UMTS, ongeveer 384 kBits/s. Ook heeft de telefoon de mogelijkheid om gebruik te maken van de shake control-technologie. Via deze technologie kan de gebruiker wisselen tussen muziek door bewegingen te maken met de telefoon. Naast dit beschikt de telefoon ook over de SensMe-technologie, een technologie die de muziek aanpast aan de stemming van de gebruiker.

De K850i Cyber-shot telefoon beschikt over een 5.0 megapixel camera met autofocus en xenonflitser. Ook deze telefoon beschikt over de HSDPA-technologie, dit met de bedoeling om snel weblogs te kunnen bekijken. Ook is de telefoon voorzien van een aantal cameratechnieken waaronder BestPic, deze technologie neemt meerdere foto’s om de gebruiker vervolgens de beste te laten kiezen. Ook beschikt de telefoon over Photo fix, een mogelijkheid om foto’s achteraf nog te kunnen bewerken. En als laatste mist de technologie PictBridge ook niet, deze technologie is gemaakt voor het snel en eenvoudig af kunnen drukken van foto’s.