Palo Alto Networks koopt opnieuw security-start-up met Zingbox

Palo Alto Networks neemt de Internet of Things (IoT)-startup Zingbox over voor 75 miljoen dollar. De startup biedt een moderne, cloudgebaseerde oplossing op basis van een bedrijfsmodel voor abonnementen.

Bovendien beschikt Zingbox ook over technisch talent om de oplossing verder uit te bouwen. Door de overname krijgt Palo Alto Networks de beschikking over zogeheten IoT security chops, iets dat steeds belangrijker wordt naarmate bedrijven smartphones en sensoren met internetverbinding gebruiken. Naast voordelen brengt IoT-technologie ook een enorm beveiligingsrisico met zich mee, aldus Techcrunch.

Cybersecurity-aanvallen

“De toename van IoT-apparaten in bedrijven heeft klanten geconfronteerd met een enorme kloof in bescherming tegen cybersecurity-aanvallen. Met de voorgestelde acquisitie van Zingbox bieden we een eerste abonnement voor onze Next-Generation Firewall- en Cortex-platforms. Hiermee kunnen klanten op grote schaal controle, zichtbaarheid en beveiliging van hun verbonden apparaten krijgen”, zegt Nikesh Arora, voorzitter en CEO van Palo Alto Networks.

Zingbox is in 2014 opgericht door Xu Zou, May Wang en Jianlin Zeng. De startup wist inmiddels ruim 23,5 miljoen dollar aan financiering op te halen. De drie mede-oprichters worden onderdeel van Palo Alto Networks nadat de verkoop officieel is. 

Platform voor securityprofessionals

Het betreft inmiddels de vierde beveiligingsstartup die het bedrijf dit jaar heeft gekocht. Afgelopen voorjaar nam Palo Alto Networks op een en dezelfde dag ook al PureSec en Twistlock over. Bovendien had het bedrijf 560 miljoen dollar over om Demisto over te nemen, een startup die chatbots en machine learning gebruikt om cybersecurity teams te helpen efficiënter te werken. De bedoeling is om de software van Demisto op zichzelf aan te blijven bieden. Het bedrijf bestaat nu vier jaar en biedt securityprofessionals een platform dat hen helpt hun werkzaamheden beter te coördineren als er sprake is van een datalek.

De aankopen van de verschillende beveiligingsstartups zijn bedoeld om het portfolio van moderne beveiligingsoplossingen van het bedrijf op te bouwen, zonder dat Palo Alto Networks het wiel zelf opnieuw hoeft uit te vinden en bouwen.

Lees ook: Kwetsbaarheden in zakelijke VPN’s eenvoudig uit te buiten