1 min

Tags in dit artikel

, ,

In België kent men nog de oeroude datalimiet. Tot voor kort was nog geen internetabonnement af te sluiten zonder datalimiet, maar provider Dommel wil daar nu verandering in brengen.

Het ‘CityConnect Pro’-abonnement van Dommel biedt de gebruikers een 24Mbit-lijn zonder downloadlimiet aan voor zo’n 35 euro. Het gewone CityConnect-abonnement kost gebruikers net geen 20 euro per maand en heeft een downloadlimiet van 40 GB en een downloadsnelheid van 10Mbit/s. De Lite-variant van het CityConnect biedt een drie megabit downloadlijn, samen met een vijftien gigabyte datalimiet.

Er zit echter een addertje onder het gras van die goedkope prijzen. Dommel maakt namelijk gebruik van Belgacoms ADSL2+ lijnen, wat consumenten verplicht een Discovery-lijn te kopen. Zo’n abonnement kost 6,50 euro per maand en moet dus door de Dommel-klanten betaald worden bovenop het Dommel-abonnement.

Toch zijn Dommel’s diensten in vergelijking met andere Belgische providers erg goedkoop. Zo betaal je bij Telenet voor een kabelabonnement met een 12GB downloadlimiet en 10Mbit-downloadsnelheid (ExpressNet, het standaardabonnement) 41,95 euro per maand.

Dommel onderscheidt zich ook door het gebruik van een statisch IP-adres. Zo staat het de gebruikers niet in de weg om een openbare thuisserver te installeren. Het abonnement heet bovendien niet zomaar CityConnect. Het abonnement zal voorlopig enkel in grote steden te koop zijn. De primeur is voor Leuven en later volgen Antwerpen, Brussel, Charleroi, Genk, Gent, Hasselt, Kortrijk, Luik en Bergen.