Barracuda versterkt bot-bescherming met technologie van InfiSecure

Barracuda heeft technologie van InfiSecure overgenomen voor het detecteren en blokkeren van geavanceerde bots. Daarmee versterkt het de mogelijkheden van de onlangs aangekondigde Advanced Bot Protection.

Volgens het recentste Data Breach Investigations Report van Verizon zijn web-applicaties het belangrijkste aanvalsmiddel bij hacks die uiteindelijk in een data-inbreuk resulteren. De beveiliging van die applicaties wordt op zijn beurt weer serieus bedreigd door kwaadaardige bots.

Deze bots zijn steeds beter in staat om menselijk gedrag na te bootsen, waardoor ze moeilijker worden om te detecteren. Barracuda lanceerde daarom afgelopen juni de gespecialiseerde Advanced Bot Protection voor zijn Web Application Firewall en WAF-as-a-Service.

Om zogenaamde ‘low-and-slow’-bots te detecteren, die zeer langzaam data opvragen en vaak van IP-adres veranderen, zijn evenwel speciale technieken vereist. Door de technologie van InfiSecure te combineren met data van Barracuda’s Global Threat Intelligence Infrastructure, krijgen de Web Application Firewalls nieuwe mogelijkheden om dergelijke bot-aanvallen tegen te gaan.

Profilering

Bots worden doorgaans specifiek ontwikkeld voor een bepaalde toepassing, waardoor generieke detecteringstechnologie vaak tekort schiet. De technologie van InfiSecure gebruikt machine learning om individuele toepassingen te profileren. Op basis van die profielen worden vervolgens detectie en bescherming ingesteld voor bots die zich op deze specifieke toepassingen richten.

“Deze overname versterkt ons applicatiebeveiligingsportfolio en helpt ons om de toepassingen van onze klanten optimaal te beschermen”, zegt Alain Luxembourg, regional director Benelux voor Barracuda. “De technologie van InfiSecure is de perfecte aanvulling op onze onlangs aangekondigde Advanced Bot Protection en zal ook nieuwe mogelijkheden gaan bieden voor onze WAF-as-a-service en Web Application Firewalls.”