1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Firefox, de erg populaire opensource webbrowser heeft weer vijf lekken minder in zijn code zitten. Deze lekken zijn deze week gedicht in de nieuwste versie.

Bij de vijf lekken zit één kritiek lek. Door deze bug was het mogelijk om willekeurige code te laten uitvoeren door kwaadwillenden. Er waren verschillende mogelijkheden met dit lek, zo kon het zogenoemde programma: "Spoofing of Service" opgestart worden, waarin gevraagd wordt je mening te geven over Firefox. Dit is gewoon spyware, aldus de mensen van Mozilla.

De bugs zijn zowel op de 1.5 tree als de 2.0 tree verholpen. Het was overigens de laatste nieuwe versie voor de 1.5 serie. Gebruikers worden aangeraden zo snel mogelijk over te stappen naar de nieuwe versie. Dit kan gewoon via het automatische updatesysteem van Mozilla.

Alhoewel de nieuwste versie beter om kunnen gaan met Windows Vista, is er nog altijd geen ondersteuning voor parental control. Met deze functie kunnen ouders schadelijke zaken uitschakelen voor het kind. Zo kunnen bepaalde websites worden geblokkeerd. Internet Explorer werkt uiteraard goed samen met deze functie, maar Firefox ondersteunt het nog niet. Dat betekent dat geblokkeerde websites gewoon nog bezocht kunnen worden met Firefox. Mozilla heeft toegezegd aan het probleem te zullen werken en het in een toekomstige versie te ondersteunen.