1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Volgens Hewlett Packard (HP) zorgt de nieuwe Aero Glass Interface in Windows Vista ervoor dat accu’s van laptops veel sneller leegraken. Daarentegen is de interface wel sneller dan de ‘gewone’ interface.

HP techneut John Wozniak meldt dat HP er veel werk aan heeft om de laptops voor Vista geschikt te maken. Volgens Microsoft zou Vista juist ultra-zuinig omgaan met accu’s van laptops, dit is dus niet helemaal het geval. HP geeft de Aero Glass Interface daarvan de schuld. Dit is niet helemaal onverwachts, elk nieuw besturingssysteem van Microsoft zorgt ervoor dat accu’s van laptops minder lang meegaan, aldus IDC.

Microsoft heeft op de website staan: "Deze nieuwe interface bevat ‘glazen vensters’ en animaties als van applicatie gewisseld wordt. Dit zorg ervoor dat je je beter kunt concentreren op de inhoud, omdat je minder wordt afgeleid door de omringende interface". Echter zonder deze interface gaat de accu langer mee dan nu met Windows XP.

Men ging er vanuit dat door de Aero Glass interface alles langzamer zou gaan werken. Dit omdat deze gebruikt maakt van flitsende graphics en daardoor het systeem zwaarder zou belasten. Uit onderzoek van FiringSquad blijkt dat dit helemaal niet het geval is, soms is deze interface zelfs sneller dan de ‘gewone’ interface. De gebruikers van Vista kunnen zelf kiezen of ze de ‘gewone’ interface gebruiken of de nieuwe Aero Glass Interface. Uitzondering is de Home Basic versie, deze wordt geleverd zonder de Aero Glass Interface.