3min

Tags in dit artikel

, ,

Nikolas is dit paasweekend eieren zoeken in de Ardennen, daarom dit keer de gadget roundup van mijn hand. We trappen af met een thuisbioscoop voor om je pols, gaten vullende USB-hubs/docks en een varken voor je geheugenkaartjes.

Home Theater Watch

Waarom zou je nog met een iPod video in je broekzak gaan rondbanjeren als je ook gewoon films kunt kijken op je horloge? Op het eerste gezicht lijkt deze gadget van Gadget Universe een goedkoop kunststof ding en afgaand op de prijs en materiaalkeuze is dat ook eigenlijk zo. 119,95 dollar lijkt op het eerste gezicht misschien wel aardig wat geld, maar je krijgt er ook best wat aardigs voor terug. Het ingebouwde 1,5 inch grote OLED schermpje kan 260.000 kleuren weergeven en heeft een resolutie van 128×128 pixels. De opslagruimte van deze horloge bedraagt twee gigabyte en alles is weggewerkt in een behuizing van ongeveer 5cm x 3,8cm x 1,3cm.

Het apparaatje kan een hele reeks aan formaten afspelen, zoals MP1, MP2, MP3 en WMA audiobestanden, JPEG afbeeldingen, en MP4 (NXV) filmpjes. Ook opmerkelijk is dat er equalizer met vijf standen en een super bass en 3-D sound modus aanwezig zijn. Het klokje kan op de computer aangesloten worden met een USB kabeltje, er wordt een conversieprogramma voor filmbestanden meegeleverd. Ohja, het is uiteraard ook mogelijk om de tijd af te lezen op deze horloge, maar film kijken op de bank met je vriendin was dankzij de Home Theater Watch nog nooit zo knus. Zoals gezegd verkrijgbaar voor 119,95 dollar via Gadget Universe.

Belkin In-Desk Dock en Hubs

Sommige bureau’s hebben een mooi rond gat met een plastic schuifje, waar je handig je computerkabels doorheen kan laten lopen. Veel meer functies heeft zo’n gat echter niet, tenzij je heel wanhopig bent. Belkin gaat daar nu echter verandering in brengen, want het bedrijf heeft een tweetal USB-hubs en een iPod-dock uitgebracht die het plastic schuifje in het gat vervangen en het functioneler maakt.

De Front-Access In-Desk USB hub heeft een diameter van drie inch, wat neerkomt op zo’n 7,6 centimeter. Het apparaatje biedt vier USB poorten die iets naar voren staan, zodat je er eenvoudig een USB apparaat kunt inpluggen. De In-Desk USB Hub is eigenlijk hetzelfde, maar hier staan de USB poorten niet overeind, maar liggen ze plat. Ook deze hub heeft een diameter van 3 inch, maar er is ook een 2 inch (ca 5,0cm) versie beschikbaar. Als laatste is er de In-Desk Dock for iPod die eveneens een diameter van 3 inch heeft. Behalve dat je je iPod met de computer kunt synchroniseren en opladen zit er ook een stereo uitgang op de dock, zodat je boxjes of een koptelefoon kunt aansluiten. Alle genoemde modellen zijn binnenkort verkrijgbaar en hebben een adviesprijs van 44,99 dollar

USB Piggy Card Reader

Deze 7-in-1 cardreader is eigenlijk een 7-in-big cardreader. Met afmetingen van 118x65x38mm en een gewicht van 45g, is dit biggetje nog niet rijp voor de slacht, maar wel om je geheugenkaarten mee uit te lezen. Alhoewel je kleine zusje zou kunnen vermoeden dat de gleufjes bovenop voor euro’s bedoeld zijn, kun je er in werkelijkheid SD, CF, XD, MS, Mini SD en T-flash/Micro SD in kwijt. De CF kaart gaat overigens in zijn buik, de USB kabel voor de computer gaat opmerkelijk genoeg rechtstreeks zijn achterste in. Ja, het leven van een big gaat niet over rozen. Wil je dit varkentje in huis halen, dan kun je hem voor tien dollar bestellen bij de Brando Workshop.

Zo, dat was het dan voor deze week, volgende week is Nikolas weer terug. Gadgets bespreken kan in het Telefonie & Gadgets subforum, je gadget showen moet je in dit topic doen. Kom je zelf ’n leuke gadget tegen, laat dan niet na om een pm te sturen. Neem ook zeker eens een kijkje op gadget.nl voor andere leuke gadgets. Tot volgende week!