1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Maleisië is het eerste land welke speurhonden inzet om illegale cd’s en dvd’s op te sporen. De labradors Lucky en Flo gaan op de geur af van polycarbonaat en andere chemicaliën die worden gebruik in cd’s en dvd’s.

Motion Picture Association (MPA) kwam twee jaar geleden met dit idee nadat zij nagedacht hadden over het aanpakken van illegale cd’s en dvd’s. Een woordvoerder van MPA liet weten dat zij het eerst ook een erg vreemd idee vonden, maar nadat ze het uitgeprobeerd hadden bleek het te werken en laten ze het nu dus ook uitproberen in Maleisië.

De kosten voor het trainen van de twee honden waren echter niet laag, het trainen van lucky en Flo kostte namelijk samen ongeveer 12.000 euro. MPA heeft echter laten weten dat het de kosten wil vergoeden voor anderen landen die een soortgelijk project op willen zetten.

De honden kunnen natuurlijk het onderscheid tussen legale en illegale schijfjes niet maken, maar kunnen wel in containers zoeken naar cd’s en dvd’s waar deze eigenlijk niet in zouden moeten zitten. Vanaf deze week zullen de honden dan ook voor het eerst ingezet worden.