1 min

Stichting BREIN heeft onlangs alle Nederlandse internetproviders een brief gestuurd waarin om medewerking gevraagd wordt bij het verstrekken van persoongegevens van exessieve uploaders. Ook wordt verzocht dat de websites waarop dit materiaal op het internet verspreid wordt ontoegankelijk gemaakt worden.

BREIN heeft onlangs een succes geboekt in de rechtzaak toen de rechter bepaalde dat de provider van Duchttorrent.org de site ontoegankelijk moest maken en de persoonsgegevens van de sitehouder aan BREIN moest geven. BREIN heeft een kopie van dit vonnis aan de brieven aan de providers toegevoegd.

Brein verzoekt de internetproviders om medewerking wat betreft het aan hen toegankelijk maken van de persoonsgegevens van exessieve uploaders. BREIN wil daarmee juridische stappen ondernemen tegen deze personen. BREIN meldt wel dat het in eerste instantie om een waarschuwing zal gaan. Of de internetproviders nu zonder slag of stoot persoonsgegevens gaan vrijgeven aan BREIN is nog niet duidelijk, maar lijkt onwaarschijnlijk.