1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Uit onderzoek naar Privacy en Mensenrechten is gebleken dat Nederland erg slecht omgaat met privacy. De cijfers waren zo slecht doordat er steeds meer tappunten komen, zoals in het telefoonverkeer, het uitwisselen van persoonlijke gegevens en natuurlijk het biometrische paspoort. Er zijn in Europa maar twee landen die nog slechter dan Nederland hebben gescoord. Dat zijn Zweden en Groot-Brittannië.

De onderzoekers, Electronic Privacy Information Center en Privacy International, spreken over systematisch falen van Nederland. Ook is er een zwarte lijst gekomen waar Nederland dan weer net niet op is gezet, die lijst bevat in totaal drie landen, te weten Groot-Brittannië, Singapore en Rusland. De onderzoekers willen met dit onderzoek niet de landen die slecht scoren in een verkeerd perspectief zetten, maar juist aantonen dat ze er wat aan moeten doen.

De slecht scorende landen kunnen door het onderzoek meteen zien hoe het wel moet, want de landen die wel goed hebben gescoord zijn België, Duitsland, Argentinië en Canada. Deze landen hebben uitermate goed gescoord. Wat wel opvalt, is dat precies de twee buurlanden van Nederland weer wel goed uit het onderzoek komen. Daar kan iedereen zijn eigen conclusie uit halen.