1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Samsung houdt zich aan haar afspraak, het bedrijf heeft bevestigd bij de TG Daily dat haar Blu-ray speler 25 juni op de markt zal verschijnen. Dat is kort na de officiële Amerikaanse aankondiging van Blu-ray.

Samsungs aankondiging heeft meteen een golf van nieuwsberichten teweeg gebracht, de Blu-ray spelers zullen in augustus of september te verwachten zijn. Dat geldt ook voor de nieuwe speler van Samsung, de BD-P1000. Samsung heeft op alle berichten geen reactie gegeven, daarom lijkt het erop dat het bedrijf inderdaad vertraging oploopt.

Samsung zal naar alle waarschijnlijkheid het enige bedrijf zijn dat Blu-ray spelers zal aanbieden, mits Sony’s laptops buiten beschouwing worden gelaten. Sony had eerder aangegeven dat zij de spelers 23 mei zou lanceren, dat is duidelijk niet gelukt.

Volgens Jim Sanduski, senior vice precident van marketing van de afdeling Audio en video producten van Samsung is "Blu-ray niet uitgesteld." Hij zei verder: "Ondanks dat de Amerikaanse release is uitgesteld van mei naar juni, is het altijd de bedoeling geweest dat Blu-ray in Korea volgende maand juli wordt gepresenteerd en in september pas in Europa."