2min

Tags in dit artikel

,

Één van de bekendste mensen die bij Microsoft werkt stapt op. Het gaat hierbij om Robert Scoble, hij heeft ontslag genomen bij de software gigant in Redmond. Scoble stond bekent om zijn weblog waar hij nieuwe producten aankondigde maar ook kritiek gaf op producten en het bedrijf zelf.

Scoble is niet altijd even geliefd geweest bij Microsoft, het gebeurde regelmatig dat hij in het openbaar inging op beslissingen die van de ‘hogere machten’ kwamen. Ook schreef hij op zijn weblog dikwijls positief over de concurrenten van Microsoft. De weblog trok elke dag toch wel duizenden bezoekers. Volgens de bezoekers kreeg hij het voor elkaar om het verguisde Microsoft een vriendelijk gezicht te geven.

De reden van Scoble dat hij weggaat, is dat hij bij de Media Development-afdeling van Podtech.net kan werken met als functie vicepresident. Het bedrijf Podtech.net richt zich vooral op radio- en tv-programma’s en podcasts, waarbij je via het internet je op kan abonneren.

Het is niet zo dat Scoble gedwongen is om Microsoft te verlaten, hij zegt hierover: „Ik was en ben nog steeds niet teleurgesteld in Microsoft. Geloof het of niet, maar lange tijd heeft niemand van Microsoft geklaagd over mijn opvattingen. In feite, hoe harder ik werd, hoe meer steun ik kreeg. (…) Ik houd van Microsoft en Microsoft is me niet kwijtgeraakt tenminste niet als vriend en aanhanger. Ik gooi niet mijn Tablet PC of Xbox of andere Microsoft-producten weg.”

Scoble was bij Microsoft medeverantwoordelijk voor het Microsoft kanaal Channel 9. Nu hij weg gaat bij Microsoft is hij niet van plan zijn weblog te beëindigen. Hij zal deze gewoon voort zetten, nu hij bij Podtech.net aan het werk gaat. Dus binnen aanzienlijke tijd zal daar ook wel het een en ander over te lezen zijn.