Slack reset wachtwoord van 100.000 gebruikers

Ongeveer 100.000 Slack-gebruikers moeten hun wachtwoord resetten; Dat legt Slack hen zekerheidshalve op nadat er nieuwe informatie beschikbaar is gekomen in verband met een datalek uit 2015.

Ongeveer één procent van de gebruikers van zakelijke communicatietool Slack moet verplicht zijn of haar wachtwoord aanpassen. Daartoe besliste Slack nadat er nieuwe informatie aan het licht kwam over een datalek uit 2015. Destijds verschafte hackers zich toegang tot de systemen van Slack waar ze wachtwoorden konden onderscheppen terwijl die ingetypt werden. Slack waarschuwde toen alle betrokken accounts maar doet daar nu voor de zekerheid een schepje bovenop.

De reactie komt er nadat beveiligingsonderzoekers werkende inloggegevens voor Slack online ontdekte. Die gegevens blijken afkomstig van accounts actief in 2015. Slack wil geen enkele risico nemen en verplicht daarom een deel van zijn gebruikers om hun wachtwoord te wijzigen.

Voorzorgsmaatregel

Het gaat om gebruikers die sinds voor het hack in 2015 actief zijn op het platform, en sinds dan hun wachtwoord niet zelf wijzigden. Gebruikers die inloggen via een single sign-on-systeem van hun bedrijf worden niet getroffen. Wie aan de criteria voldoet krijgt bij het inloggen op Slack meteen een melding.

Het bedrijf excuseert zich voor het ongemak en benadrukt dat er vooralsnog geen accounts gecompromitteerd werden.  Het gaat dan ook om een voorzorgsmaatregel. De mensen achter de caht-dienst geven aan liever op zeker te spelen.

Gerelateerd: Slack CEO ziet Microsoft Teams niet als een bedreiging