1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Blizzard entertainment, uitgever van de immens populaire mmorpg World of Warcraft bezit inmiddels honderden servers die in totaal 6 miljoen spelers van spelplezier voorzien. Dit kan natuurlijk niet zonder problemen, waardoor een aantal Chinese spelers dreigen met een staking.

China is goed voor één twaalfde van alle World Of Warcraft spelers, er zijn er zo´n 530.000. Een grote groep van die Chinezen dreigt echter te stoppen met het spelen van het spel indien er niet snel iets wordt gedaan aan de instabiele servers.

Laatst werden ongeveer 1000 uit het spel gekickt terwijl ze bezig waren met een zeer tijdrovende en moeilijke opdracht. De quest, die de naam "The Gates Of Ahn’ Qiraj" draagt moet uitgevoerd worden door een groot aantal spelers, en kan wel 5 uur lang duren. Toen de spelers van de servers werden gesmeten zorgde dit natuurlijk voor protest.

The9, het bedrijf die de Chinese World of Warcraft servers onderhoud wist te melden dat het niets kan doen zonder de medewerking van Blizzard entertainment. Het bedrijf heeft wel beloofd een onderzoek te doen naar de oorzaak van het probleem.