Palo Alto Networks lijft Amerikaanse cybersecuritystart-up Twistlock in

Palo Alto Networks neemt de Amerikaanse cybersecuritystart-up Twistlock over voor 410 miljoen dollar. Door de overname krijgt het cybersecuritybedrijf betere toegang tot artificiële intelligentie (AI) en machine learning. Deze helpen Palo Alto om belangrijke delen van de beveiligingsactiviteiten van het bedrijf verder te automatiseren.

Twistlock biedt een veelomvattend cloud native cybersecurityplatform voor hosts, containers en serverloze setups voor de hele DevSecOps-levenscyclus. De oplossing is naar eigen zeggen geschikt voor iedere app, platform en cloud.

De technologie van Twistlock richt zich op het beveiligen van IT-infrastructuurtools. Na de overname wordt deze technologie geïntegreerd met het Prisma-cloudbeveiligingsproduct van Palo Alto, aldus Ciso Mag.

Palo Alto Networks bestrijkt sinds de oprichting in 2005 inmiddels verschillende segmenten op het gebied van cybersecurity. Denk hierbij dan aan firewalls, cloudmonitoring en compliance, en endpointbeveiliging. Bovendien levert het ook services voor bedreigingsdetectie. 

Demisto

Kort geleden wist het cybersecuritybedrijf ook al zijn hand te leggen op Demisto, specialist in automatiseringstools voor het beheer van informatiebeveiliging. Met de overname is een bedrag gemoeid van 560 miljoen dollar, voldaan in zowel contanten als aandelen.

Volgens het in 2015 opgerichte Demisto combineert zijn Security Orchestration Automation and Response (SOAR)-platform orchestratie, incidentbeheer en interactief onderzoek tot een naadloze ervaring. De samenwerking tussen beide bedrijven richt zich op het versterken van de bestaande integratie met het Application Framework van Palo Alto.

De acquisitieovereenkomst tussen Palo Alto en Demisto wordt naar verwachting in het derde kwartaal van het boekjaar afgerond, waardoor de Application Framework-strategie versneld zal worden. Bovendien ondersteunt de deal het doel van de ondernemingom onmiddellijke bedreigingspreventie en respons voor veiligheidsteams te bieden.

Gerelateerd: Palo Alto Networks lanceert cloud-beveiligingssuite Prisma