1 min

Tags in dit artikel

Gister heeft OpenOffice.org haar vijf jarig bestaan geviert. Om de verjaardag te vieren wilde OpenOffice.org de versie 2.0 van het office-pakket lanceren, dit ging echter op het laatste moment niet door.

Afgelopen donderdag was het precies vijf jaar geleden dat Sun Microsystems, het ondertussen populaire, alternatief voor Windows Office lanceerde. De organisatie achter OpenOffice.org leek het daarom een goed idee om de officiële 2.0 versie te lanceren. De OpenOffice 2.0 beta versie is echter al een hele tijd te downloaden. Op het laatste moment voor het lanceren van de officiële versie stak een bug er een stokje voor, dus in plaats van een vernieuwd office-pakket kwamen de ontwikkelaars noodgedwongen met een belangrijke maar kleine bugfix.

De bug is ondertussen gerepareerd in een nieuwe ‘releas candidate’ van OpenOffice.org, en is te downloaden op de website van OpenOffice.org. De officiële 2.0 versie zal alsnog volgende week uit moeten komen, als er natuurlijk niet nog meer onverwachte problemen opduiken.

Er zijn inmiddels al meer dan 49 kopieën gedownload van het gratis verkrijgbare OpenOffice-pakket en de populariteit blijft groeien. Het is alleen afwachten of OpenOffice.org ooit het Office-pakket van Microsoft zou kunnen in halen.