2min

Tags in dit artikel

, , , ,

BenQ kondigde gister aan vanaf medio juni haar eerste 16x DVD recordable drive, de DW1600, te gaan leveren.

Dankzij de supersnelle 16x opnamemogelijkheid kan een 4,7 GB DVD-schijfje nu worden beschreven in slechts zes minuten. Naast de 16x opnamesnelheid biedt de BenQ DW1600 tevens een 2,4x DVD+R double layer schrijfmogelijkheid. Hiermee is opname van zestien uur video in VHS-kwaliteit of vier uur in DVD-kwaliteit mogelijk op een enkele DVD. Na het beschrijven van de DVD hoeven gebruikers zich geen zorgen te maken over de compatibiliteit in andere DVD-spelers. Bij gebruik van het BenQ Book Type Management hulpprogramma biedt de BenQ DW1600 namelijk verbeterde schijfcompatibiliteit voor de meeste DVD-videospelers en DVD-ROM drives.

"Nu wij de 16x DVD recordable drive op de markt hebben gebracht, zal de druk op fabrikanten van 12x DVD-RW drives toenemen," aldus Alpha Tsai, AVP van BenQ’s Imaging Network Business Group. "BenQ blijft de grenzen van de technologie opzoeken en op die manier eindgebruikers hoogstaande producten bieden die vol zitten met de nieuwste mogelijkheden en opties."

Verder bouwend op de superieure schrijfkwaliteit van de BenQ DW800-serie, is de BenQ DW1600 nu tevens uitgerust met het High-Speed Signal Algorithm. Dit zorgt ervoor dat hoge datafrequenties kunnen worden overgebracht naar de OPU (Optical Pickup Unit) zonder (gedeeltelijk) dataverlies. Het resultaat is een consistente schrijfkwaliteit in combinatie met hoge opnamesnelheden. De BenQ DW1600 wordt geleverd inclusief BenQ’s Book Type Management- en QVideo 2.0-software en is verkrijgbaar voor E 169,00 (incl. BTW).