1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Per half februari zijn 650.000 bedrijven, organisaties en instellingen voorzien van een online routeplanner voor het openbaar vervoer. Gouden Gids en REISinformatiegroep, de nieuwe naam voor OV Reisinformatie, voegen hiervoor hun service op internet samen. In het licht van Duurzaam Ondernemen zijn alle vermeldingen op de website www.goudengids.nl voortaan voorzien van een routeplanner voor het openbaar vervoer naar de specifieke locaties toe en weer terug. Daarnaast zijn de adviezen voorzien van een overzichtelijke plattegrond. Gebruikers van de website kunnen op deze wijze vanaf elk willekeurig adres in Nederland een bewustere keuze maken tussen auto en openbaar vervoer op het moment van keuze naar de locatie toe.

Gouden Gids heeft de online routeplanner al sinds het najaar van 2002 in gebruik op haar site voor betalende vermeldingen. Het maatschappelijk nut, de alsmaar toenemende onbereikbaarheid van binnensteden en de visie op klanttevredenheid hebben beide partijen er toe bewogen om alle bedrijfsvermeldingen op de site van Gouden Gids van deze OV-planner ‘LocatieWijzer’ te voorzien.

Uit een gehouden onderzoek (Ferro 2002) blijkt dat 45% van de Nederlandse mobilisten graag de keuze wil hebben in het vervoermiddel naar een bepaalde locatie. In 1992 bleek dat 26% te zijn. Als eerste antwoord op deze verdubbeling van keuzereizigers heeft REISinformatiegroep een reisplanner voor het gebruik op andere sites ontwikkeld.