2min

Tags in dit artikel

, ,

Inleiding

Vorige week kreeg ik van Electronic Arts de game "Harry Potter en de Orde van de Feniks" voor de Wii in de brievenbus om deze te reviewen voor Techzine. Na het openen van de envelop werd het spel gelijk in mijn Wii gestopt, omdat ik redelijk benieuwd was naar deze game en dan met name de besturing hiervan. Voordat ik daar wat over vertel zal ik even toelichten waar het spel over gaat.

In "Harry Potter en de Orde van de Feniks" keert Harry terug naar Zweinstein om aan zijn vijfde schooljaar te beginnen. Wanneer hij daar aankomt komt hij erachter dat het grootste gedeelte van de tovergemeensschap op Zweinstein niet op de hoogte is gesteld van de waarheid van zijn ontmoeting met de kwaadaardige Voldemort. Cornelis Droebel, de Minister van Toverkunst, is bang dat Albus Perkamentus liegt over de terugkomst van Voldemort. Dit zou hij doen om Droebels macht te kunnen ondermijnen en zijn baan over te nemen. Droebel stelt daarom een nieuwe leraar "Verweer tegen de Zwarte Kunsten" aan zodat deze Perkamentus en de leerlingen op Zweinstein in de gaten kan houden.

Het blijkt echter al snel dat de door het Ministerie goedgekeurde lessen over magische verdediging, die gegeven worden door Dorothea Omber, de jonge tovenaars en heksen helemaal niet voorbereiden op eventuele confrontaties met duistere krachten die de leerlingen en de hele tovergemeenschap bedreigen. Hermelien en Ron sporen Harry aan om in te grijpen. Hierop besluit Harry geheime bijeenkomsten te organiseren met een klein groepje leerlingen die zich de "Strijders van Perkamentus" noemen. Bij deze geheime bijeenkomsten leert Harry de leerlingen hoe ze zichzelf tegen de Zwarte Kunsten kunnen beschermen. Hij bereidt ze voor op de uitzonderlijke confrontatie die ze wacht.