2min

Tags in dit artikel

, ,

Introductie

De HP Pavilion-reeks is bedoeld voor de consument en bestaat al een lange tijd. Het Amerikaanse bedrijf lanceerde de eerste Pavilion-computer in 1995 en sindsdien zijn er honderden modellen op de markt gebracht. In dit geval betreft het een laptop uit de TouchSmart-serie, waarbij al direct aan de naam te zien is dat er een touchscreen op het apparaat is gemonteerd.

In deze recensie gaan we uit van de HP Pavilion TouchSmart 15-n209ed, hierna afgekort tot TouchSmart 15. Hetgeen direct opvalt als de eigenschappen van deze laptop bestudeerd worden, is dat HP kiest voor een metalen behuizing. Niet dat dat zo uniek is voor een laptop, maar dat ligt heel anders als je kijkt naar de prijs van de TouchSmart 15. HP vraagt namelijk niet al te veel voor dit systeem.


Zoals we bij grote merken wel vaker zien, wordt de TouchSmart 15 in verschillende uitvoeringen op de markt gebracht. Naast de n209ed vind je in onze regio bijvoorbeeld ook nog de n204ed en n212ed. Zoals de naamstelling al doet vermoeden zijn deze modellen respectievelijk van mindere en betere hardware voorzien. Je mag hierbij denken aan variaties in de grootte van het werkgeheugen (4, 6 of 8GB) en processortype: het goedkoopste model heeft een AMD A5-processor, het middelste doet het met een Intel Core i3 en de duurste versie beschikt over een Core i5. Tezamen met de processor komt ook een andere grafische chip om de hoek kijken, aangezien deze zijn geïntegreerd.

Wil je de specificaties van de andere laptops inzien, kijk dan op deze vergelijkingspagina uit Techzine’s prijsvergelijker.

Specificaties HP Pavilion TouchSmart 15-n209ed
Processor Intel Core i3-4005U (dualcore, 1,7GHz, Turbo: )
GPU Intel HD Graphics 4400
Werkgeheugen 6GB
Harde Schijf 512GB (magnetisch)
Besturingssysteem Windows 8.1 (review)
Scherm TFT, 15,6 inch, 1366 x 768 pixels (104 pixels per inch)
Aansluitingen LAN, USB 2.0, 2x USB 3.0, SD-kaartlezer, HDMI, VGA, koptelefoon

Voor de TouchSmart 15 uit dit artikel wordt op het moment van schrijven 545 euro gevraagd. Daarmee is deze laptop relatief goedkoop. De variant met AMD-processor kost je 500 euro, de versie met Intel Core i5-processor gaat op het moment voor 650 euro over de toonbank.