G Data DeepRay speurt gecamoufleerde malware sneller op

De Duitse securityspecialist G Data lanceert een nieuwe technologie om gecamoufleerde malware sneller te detecteren. DeepRay maakt gebruik van een zelflerend algoritme om verdachte patronen en processen te identificeren en analyseren.

DeepRay is naar eigen zeggen het resultaat van jarenlang onderzoek. “Met DeepRay veranderen we de spelregels”, zegt Andreas Lüning, oprichter en CEO van G Data. “Dankzij deze nieuwe technologie kunnen we achter de technologie van camouflagemalware kijken en malwarecampagnes effectief tegenhouden.”

DeepRay is onmiddellijk beschikbaar in alle oplossingen van de beveiligingsspecialist, zodat klanten er meteen van profiteren. De technologie maakt gebruik van een neuraal netwerk dat voortdurend wordt getraind door middel van adaptief leren en de expertise van G Data-analisten.

Gecamoufleerde malware

Alle soorten uitvoerbare bestanden op een systeem worden gecategoriseerd op basis van verschillende indicatoren zoals de de verhouding tussen betandsgrootte en uitvoerbare code, de gebruikte compilerversie en het aantal geïmporteerde systeemfuncties.

“Als DeepRay beslist dat een bestand verdacht is, wordt er een diepe analyse uitgevoerd in het geheugen van het overeenkomstige proces. Dit omvat het identificeren van patronen die kunnen worden geassocieerd met bekende malwarefamilies of algemeen kwaadaardig gedrag”, klinkt het in een persbericht.

Volgens G Data biedt de technologie een gedegen antwoord op gecamoufleerde malware en kan het deze verdoken schadelijke bestanden sneller detecteren dan oudere technologieën. Zo kan een malwarecampagne al in een vroeger stadium worden tegengehouden.

 

Gerelateerd: G Data Generation 2019 moet digitale apparaten beter beschermen