Pure Storage en CERN Openlab starten een samenwerking waarbij het European Laboratory for Particle Physics de voordelen van flashopslag voor wetenschappelijk onderzoek gaat evalueren. De technologie moet helpen bij het versnellen van high performance computing en data-analyse voor toekomstige natuurkundige experimenten.
De twee organisaties hebben aangekondigd dat ze gaan onderzoeken hoe Pure Storage’s DirectFlash-technologie de groeiende behoeften van toekomstig wetenschappelijk onderzoek kan ondersteunen. Het gaat om een meerjarige overeenkomst waarbij CERN de voordelen van grootschalige hoogdichte opslagtechnologieën zal evalueren en meten.
CERN produceert heel veel data door zijn natuurkundige experimenten in de Large Hadron Collider (LHC). Deze data moet effectief worden opgeslagen zodat wetenschappers deze kunnen raadplegen en analyseren om ons begrip van het universum te verbeteren. Traditionele opslagoplossingen zijn echter steeds vaker een knelpunt geworden voor high performance computing.
Door traditionele harde schijven te vervangen door flash-technologie wil CERN nieuwe mogelijkheden ontsluiten. Dit zou naast betere prestaties ook voordelen moeten realiseren op het gebied van opslagdichtheid en duurzaamheid. Een belangrijk element van de samenwerking is het gebruik van Pure Storage’s DirectFlash-technologie, die efficiënt omgaat met ruimte en energie.
Gezamenlijk onderzoek naar exabyte-schaal opslag
De samenwerking richt zich op het mogelijk maken van de volgende generatie storage voor natuurkundige experimenten. Beide organisaties zullen werken aan het optimaliseren van flash-infrastructuur op exabyte-schaal en de applicatiestapel voor Grid Computing en HPC-workloads.
Het gezamenlijke onderzoek heeft als doel kansen te identificeren om prestaties te maximaliseren in zowel software als hardware, terwijl energiebesparing over het hele platform wordt gemaximaliseerd. Deze meerjarige samenwerking moet de groeiende eisen van de Large Hadron Collider ondersteunen en revolutioneren hoe data wordt opgeslagen en beheerd.
Tip: Pure’s oranje R&D-bloed stroomt in Praag: een kijkje achter de schermen