Ontslagen bij HPE doen twijfel rijzen over toekomst Azure Stack Hub

Hewlett-Packard Enterprise (HPE) heeft in de voorbije twee weken zo’n 150 jobs geschrapt in de Verenigde Staten. Daarbij is ook het Amerikaanse team verantwoordelijk voor de ondersteuning van Azure Stack Hub grotendeels gedecimeerd.

De Azure Stack Hub van Microsoft is een technologie om applicaties on-premises uit te voeren in tandem met Azure-clouddiensten. Zo partnert Microsoft onder meer met HPE voor de hybride cloudoplossing HPE ProLiant for Microsoft Azure Stack Hub.

Volgens een bron van The Register heeft HPE eerder deze maand evenwel acht Amerikaanse werknemers ontslagen die werkten aan het Azure Stack Hub-project, waardoor dat team werd gereduceerd tot nog een enkele manager. Er blijft nu alleen nog een team in India over, maar dat zou zich voornamelijk bezighouden met Q&A-testing, niet productontwikkeling.

Impact

The Register merkt op dat als die informatie correct is, het onder meer een impact kan hebben op de verdere ontwikkeling van Azure Stack Hub op andere platformen, zoals Aruba-switches, Synergy-behuizingen, Edgeline-servers en SN2010M-switches. Dat zouden allemaal projecten zijn waar de ontwikkelaars in de Verenigde Staten aan werkten.

Zowel het ontslagen Amerikaanse personeel als het team in India vreest dat de ontslagen ervoor zorgen dat het project ten dode is opgeschreven. HPE deelt die visie evenwel niet en betwist in een reactie het idee dat het team in India niet in staat zou zijn om Azure Hub Stack te ontwikkelen en ondersteunen.

Microsoft werd op de hoogte gesteld van de ontslagen, maar wenste tegenover The Register niet te reageren. De publicatie leerde wel dat het bedrijf zo’n 500.000 dollar aan materiaal zou hebben aangekocht om de R&D-activiteiten van HPE mee te ondersteunen.