HPE lanceert 5G-testlabo voor telecombedrijven

HPE heeft aangekondigd het HPE 5G Lab te openen. In deze omgeving kunnen telecombedrijven hun 5G netwerkproducten testen en valideren met verschillende leveranciers. Het lab is gebaseerd op het groeiende portfolio aan 5G producten en diensten van HPE. 

Het doel van het testlabo is om telecombedrijven te helpen samen te werken met meerdere leveranciers en zo een modulaire kern te bouwen voor hun 5G-netwerk. Het HPE 5G Lab is gevestigd in Fort Collins, Colorado, maar biedt externe toegang tot bedrijven over de hele wereld. 

Telecombedrijven die het HPE 5G Lab gaan gebruiken, krijgen daarbij ondersteuning bij het beheer en uitvoeren van hun tests. Daarnaast kan HPE assisteren bij het integreren en testen van hun producten en diensten. 

Veel nieuwe HPE lanceringen omtrent 5G

HPE ziet grote kansen in 5G. Dit jaar heeft het bedrijf al meerdere nieuwe diensten omtrent 5G gelanceerd om telecombedrijven aan zijn zijde te krijgen. Een van deze nieuwe lanceringen is HPE 5G Core Stack. Dit is een verzameling van containerized cloud-native software modules die aanbieders van draadloze netwerken kunnen gebruiken als basis voor  hun nieuwe generatie 5G-netwerken. 

De HPE 5G Core Stack biedt een voorverpakt pakket aan de nodige software, wat het ontwikkelen van 5G-netwerken stukken gemakkelijker maakt. Het pakket bevat netwerkfuncties van HPE en partners, waaronder software containers, tools voor het automatiseren van infrastructuur administratie en een gedeelde data omgeving om belangrijke informatie te beheren. 

Gaat 5G oude netwerken vervangen?

“Overheden en telecomoperators over de hele wereld zoeken naar geschikte 5G technologieën als een mogelijkheid om af te stappen van een aantal leveranciers die zorgen wekken op het gebied van veiligheid, weerbaarheid en diversificatie van de markt.” Zo verklaart Phil Mottram, VP en GM of Communications and Media Solutions bij HPE, in een statement. 

Mottram legt uit waar het idee voor HPE 5G Lab vandaan komt: “Ondanks meerdere succesvolle toepassingen, blijft er twijfel ontstaan over de mogelijkheid om 5G-technologieën te gebruiken en de oude manier van netwerken bouwen te vervangen. Dankzij de lancering van het HPE 5G Lab kunnen telecombedrijven, leveranciers van oplossingen en belanghebbenden innovatieve nieuwe oplossingen testen. Dit geeft zekerheid dat de oplossingen klaar zijn om op grote schaal toegepast te worden.”