1 min

Het moederbedrijf van Media Markt en Saturn oftewel Media-Saturn heeft gisteren bekend gemaakt dat zij Redcoon overnemen. Door deze overname wordt het bedrijf weer een flink stuk groter en zet het bedrijf de eerste stapjes in de online consumentenverkoop. De laatste jaren gingen er al redelijk wat speculaties hoe Media Markt online zou gaan verkopen.

Ondanks dat Media-Saturn al een officiële aankondiging naar buiten heeft gebracht moet de overname nog wel definitief worden gemaakt. Zo moet er bijvoorbeeld nog goedkeuring van de mededingingsautoriteit worden verkregen. Media-Saturn noch Redcoon wil iets kwijt over het bedrag dat met de overname gemoeid zou zijn. Geruchten over een overname van Redcoon door Media-Saturn gingen al langere tijd en is nu dus werkelijkheid geworden.

De overname is gedaan vanuit strategisch oogpunt. Met het overnemen van Redcoon zal Media-Saturn zijn positie uit kunnen breiden in Europa. De bedrijven zullen grotendeels dezelfde werkzaamheden blijven doen, al zal Redcoon wel de online activiteiten van Media Markt en Saturn voor haar rekening gaan nemen.

Een voormalig werknemer van Media Markt stond aan de voet van de oprichting van Redcoon. Sinds 2003 groeide het bedrijf uit tot een volwassen bedrijf in online consumenten verkoop. Redcoon is inmiddels vertegenwoordigt in tien landen en heeft ruim 24.000 producten in haar assortiment.