Proximus laat B2B-provider Sewan toe op zijn mobiele netwerk

Sewan, een van oorsprong Franse B2B-provider van spraak- en clouddiensten, krijgt toegang tot het mobiele netwerk van Proximus om zijn Belgische klanten mobiele oplossingen aan te bieden.

Sewan betrad eind 2019 de Belgische markt door de overname van 3Starsnet, dat al meer dan 25 jaar actief was als VoIP-operator in de Belgische B2B-markt. Het businessmodel van Sewan steunt op cloudgebaseerde whitelabeloplossingen en een distributiekanaal van meer dan 850 kleine operatoren, serviceprovicers, integratoren en IT-bedrijven. Naast België is het bedrijf ook in Frankrijk, Spanje en Duitsland actief.

Dankzij het nieuwe akkoord met Proximus kan Sewan het mobiele netwerk van de paarse operator gebruiken als een zogenaamde ‘light MVNO’. Het belangrijkste verschil met een ‘full MVNO’ is dat een light MVNO het operationeel beheer van het netwerk nog steeds aan de netwerkleverancier, in dit geval Proximus, overlaat.

Unified communication

De bedoeling van Sewan is om tegen eind 2020 te kunnen starten met het aanbieden van unified communication (UC)-diensten. “Sewan zal een volledige waaier van B2B-diensten aanbieden, niet alleen steunend op de mobiele infrastructuur van Proximus, maar ook op zijn vaste infrastructuur van DSL en glasvezel”, vertelt David Brette, Associate Director bij Sewan.

Voor Proximus betekent het akkoord een nieuwe stap in de uitvoering van zijn #inspire2020-strategie, die gericht is op het creëren van een open netwerk dat wholesalepartners actief verwelkomt. Dat geldt voor zijn mobiele netwerk, maar ook voor zijn nieuwe glasvezelnetwerk.