1 min

Gisteren werd duidelijk dat Facebook ongeveer 50 miljard dollar waard is. Een ander bedrijf dat veel in het nieuws komt is echter maar liefst zes maal zoveel waard. Het gaat hier natuurlijk om Apple, gisteren passeerde het bedrijf de marktwaarde van 300 miljard dollar.

Met het passeren van deze mijlpaal is Apple nu duidelijk het op één na het waardevolste bedrijf dat bestaat. Alleen Exxon Mobil is meer waard, namelijk 375 miljard dollar.

Apple was precies een jaar geleden ‘slechts’ 213 miljard dollar waard, destijds zo’n 40 miljard dollar minder dan Microsoft. In mei passeerde Apple het Redmondse bedrijf en is nu zelfs 60 miljard dollar meer waard.

Of Apple in de komende tijd al het meest waardevolle bedrijf ter wereld kan worden valt nog te bezien. Tenzij zich opnieuw een olieramp zou voordoen, welke in dit geval Exxon Mobil zou treffen, zal ook dit bedrijf flink in waarde toenemen. Het is daarnaast ook de vraag wat er met de waarde van Facebook gebeurt wanneer het bedrijf eenmaal de beursgang zou maken.