Dell lanceert VxRail in rugged- en AMD-variant

Dell zet twee nieuwe smaakjes van zijn VxRail-servers in de markt. Er komt een AMD-variant en een rugged-versie voor gebruik in uitdagende locaties aan de edge.

Dell breidt zijn VxRail-portfolio van hyperconverged-servers uit met twee nieuwe varianten. Eerst en vooral is er de E-reeks. Die heeft nieuwe AMD Epyc-processors aan boord en komt in een compacte 1U-vormfactor. De servers zijn beschikbaar in all flash-NVMe of hybride configuraties. De server is configureerbaar met maximaal 64 rekenkernen en ondersteunt PCIe 4.0. Dell verwacht dat de krachtige en compacte VxRail E-configuraties intensieve workloads naar de netwerkrand kunnen verhuizen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld databases.

VxRail D

Voor wanneer die Edge-omgeving uitdagend is, lanceert Dell de VxRail D-reeks. Die brengt de hyperconverged-hardware naar een rugged behuizing. De toestellen zijn onder andere schokbestendig en functioneren in temperaturen van -15 °C tot 55 °C. Ze moeten rekenkracht naar locaties zoals olie- en gasinstallaties brengen. Voor deze servers ben je nog aan Intel Xeon-chips gebonden. De configuratie is wel uitbreidbaar met Nvidia Quadro RTX-kaarten of Optane-geheugen.

Dell werkte voor de bouw van de producten naar gewoonte samen met dochterbedrijf VMware. De nieuwste versie van VMware Cloud Foundation op VxRail ondersteunt onder andere Kubernetes als control pane voor de uitrol van containerworkloads. De nieuwe VxRail-hardware is vanaf 23 juni beschikbaar.