1 min

Tags in dit artikel

,

AMD is van plan om volgende week tijdens de CES-beurs het nieuwe platform Brazos te tonen voor tablet-pc’s en netbooks. AMD is behalve met Brazos ook druk bezig met de ontwikkeling van een nieuw platform genaamd Deccan.

AMD heeft zich nog echt bemoeit met dit segment van de markt maar dat moet met Brazos echt gaan veranderen. Tijdens de CES-beurs gaan zij dit nieuwe platform tonen, er zijn zelfs al een aantal bestellingen geplaatst door de computerfabrikanten MSI en Acer. Het Brazos-platform is voorzien van een Hudson-chipset en een Ontario Accelerated Processing Unit (APU), die de karakteristieken van grafische en centrale processoren combineert.

AMD is ook al druk bezig met de ontwikkeling van een nieuw platform genaamd Deccan, dit platform maakt gebruik van de Krishna-APU en een Yuba-chipset. Tijdens het eerste kwartaal van 2011 gaat AMD dit platform grondig testen, waarschijnlijk zal het platform dan aan het einde van het tweede kwartaal van 2011 beschikbaar zijn voor de eerste klanten.