HPE updatet opslagportfolio met AI

HPE verfrist zijn Nimble en Primera-producten, en rust die laatste uit met een extra dosis AI waarmee de systemen zichzelf kunnen optimaliseren.

HPE vernieuwt zijn opslagportfolio met updates voor HPE Nimble Storage en HPE Primera. De grootste vernieuwing komt er voor de Primera line-up. Daarin draait al een vorm van AI die probeert om het gedrag van applicaties te voorspellen. Die functionaliteit wordt nu krachtiger. Voortaan kan Primera niet alleen voorspellen, maar nemen de toestellen ook zelf actie. Zo past het AI-algoritme in realtime aan hoe beschikbare systeembronnen worden ingezet.

Om die voorspellingen zo nauwkeurig mogelijk te maken, vertrouwt Primera op twee modellen. Het eerste is een universeel door HPE getraind model dat de fabrikant aan de hand van beschikbare data doorheen de jaren opbouwde. Het andere model is dynamisch en uniek voor iedere gebruiker. Het leert van gebruik binnen een specifieke bedrijfsomgeving om zo nuttige inzichten op te bouwen.

Betrouwbaarheid

Verder rolt HPE zijn Peer Persistence-high availability-oplossing uit over het Primera-portfolio. Dat moet de beschikbaarheid van data ook in extreme gevallen garanderen door data naar een drie sites te synchroniseren met asynchrone replicatie en een recoverytijd van één minuut. De beschikbaarheid van Primera wordt op 100 procent gegarandeerd.HPE Nimble Storage houdt het op een traditionelere 99,999 procent beschikbaarheid maar krijgt ook de Peeer Persistence-functionaliteit.

Tot slot kondigde HPE nog aan dat All-NVMe en Storage Class Memory voortaan voor de twee producten ondersteund worden. De verbeteringen voor Primera komen naar Primera OS 4.2 dat in het derde kwartaal van dit jaar wordt uitgerold naar alle klanten. Voor Nimble Storage is Peer Persistence al beschikbaar met Nimble OS 5.2.