1 min

Tags in dit artikel

LG heeft bekend gemaakt dat zij van plan zijn de productie van haar mobiele telefoons ‘groener’ te maken, dit is mogelijk door een speciale stof de gebruiken genaamd Eco-Magnesium. Dit stofje gaat alle magnesium-legeringen in LG telefoons vervangen en zo kan er per telefoon zo’n 4 kilo CO2 bespaart worden.

LG wordt al een tijdje door Greenpeace op de hielen gezeten doordat ze niet goed bezig zijn op milieugebied, kennelijk heeft het effect want LG wil hier dan nu toch iets aan gaan doen. Dat heeft de mobiele telefoon fabrikant in een persbericht laten weten.

Bij de productie van een telefoon wordt een legering met magnesium gebruikt, de magnesium zorgt voor de uitstoot van zwavelhexafluoride. Zwavelhexafluoride is een gas dat zo’n 23.000 keer zo sterk is als koolstofdioxide, dit is daarom ook heel slecht voor het milieu. Door gebruik te maken van Eco-Magnesium zal de uitstoot van deze gassen flink afnemen, dit staat ongeveer gelijk aan zo’n 4 kilo CO2 per mobiele telefoon. Volgens de telefoonfabrikant is deze maatregel belangrijk, zeker als je een marktleider wil worden op het gebied van ‘groene’ productie. Volgens LG zou in 2012 elke mobiele telefoon voorzien moeten zijn van Eco-Magnesium.