Pure Storage combineert blok- en bestandsopslag op FlashArray

Pure Storage trapte woensdag zijn virtuele Accelerate-event af met de onthulling van Purity 6.0. De nieuwe versie van het besturingssysteem voor zijn vlaggenschip FlashArray-producten introduceert onder meer uniforme blok- en bestandsopslag.

De all-flash FlashArray-systemen van Pure worden gebruikt door organisaties voor belangrijke workloads, zoals databases die gegevens als blokken opslaan. Purity 6.0 voegt daar de mogelijkheid aan toe om ook workloads op basis van bestandsopslag te ondersteunen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan desktopvirtualisatie.

Eén uniforme architectuur

De uitbreiding betekent dat blok- en bestandsworkloads voortaan naast elkaar op FlashArray kunnen draaien, in plaats van dat er afzonderlijke omgevingen moeten worden opgezet, zoals nu gebruikelijk is. Dat leidt uiteindelijk tot lagere kosten en eenvoudiger onderhoud. De update vloeit voort uit de overname van Compuverde vorig jaar.

Toch blijft Pure zich met zijn FlashArray-producten hoofdzakelijk op blokgebaseerde workloads richten. Purity 6.0 werd ontwikkeld om bedrijven te ondersteunen die in de eerste plaats blokopslag gebruiken, maar ook aparte network-attached opslag nodig hebben voor bepaalde applicaties.

Andere features

Purity 6.0 introduceert ook een nieuwe functie voor disaster recovery met de naam ActiveDR. Dat is een active-passive replicatietool die voortdurend data kopieert van de primaire FlashArray-omgeving naar een back-up. Omdat de back-up nagenoeg continu up-to-date wordt gehouden, beweert Pure dat er hooguit een minimale hoeveelheid of zelfs geen data verloren gaat bij een storing.

Daarnaast bevat de update een nieuwe versie van CloudSnap, waarmee bedrijven nu ook een back-upomgeving in Google Cloud Platform kunnen instellen. Verder is er ook nog ondersteuning voor RSA-multifactorauthenticatie toegevoegd.