Wifi 6-access point van Lancom lijkt op rookmelder

Lancom lanceert nieuwe Wifi 6-toegangspunten gericht op kmo-omgevingen. Het rookmelderdesign moet integratie eenvoudiger maken.

Duitse netwerkspecialist Lancom lanceert een nieuw wifi 6-access point voor kmo-omgevingen. De LW-600 is geoptimaliseerd om een klein tot middelgroot aantal gebruikers te ondersteunen met een totale doorvoersnelheid van 1,775 Mbps. Het toestel maakt gebruik van de 802.11ax-standaard, intussen beter gekend als Wifi 6. Lancom voorziet het toegangspunt van de twee traditionele banden: 2,4 GHz en 5 GHz.

Power over Ethernet

Het toestel is gebouwd voor naadloze integratie in een kantooromgeving. Het ding heeft een onopvallend design dat doet denken aan een rookmelder, en krijgt stroom via power over ethernet. Zo heeft het access point voldoende aan een enkele kabel om te communiceren met de rest van de infrastructuur. Een traditionele strekker kan de LW-600 eveneens van stroom voorzien. Het access point heeft zelf een web-interface aan boord, maar IT’ers kunnen het toestel ook beheren via de cloud. Dat is interessant voor bedrijven die meerdere toegangspunten willen uitrollen.

Lancom gaat prat op de ondersteuning die met het toestel komt. Gedurende de hele levenscyclus en tot minstens twee jaar na de stopzetting van de verkoop van het product, voorziet het bedrijf updates. De Lancom LW-600 is per direct beschikbaar voor een adviesprijs van 349 euro exclusief btw. Wij vinden het vooral jammer dat het ding geen echte rookdetector bevat.