Zyxel introduceert reeks kmo-firewalls

Netwerkspecialist Zyxel rolt drie nieuwe firewalls uit gericht op de kmo. De toestellen moeten kleinere bedrijven in navolging van de coronacrisis moderne en veilige opties geven, zoals onder andere VPN-toegang tot het interne netwerk.

Zyxel lanceert de USG Flex-line-up: een reeks van drie firewalls gericht op de kmo. De firewalls bundelen bescherming, access point-beheer en VPN-toegang in één toestel. De beveiliging is gebouwd op Zyxels eigen Cloud Query-service. Dat is een online database waarin bedreigingen van over de hele wereld worden gebundeld en de nodige informatie daarover wordt gedeeld over alle toestellen.

Om werken vanop afstand eenvoudiger te maken, ondersteunen de UGS Flex-firewalls een heleboel VPN-mogelijkheden, waaronder IPsec, L2TP over IPsec en SSL. De fabrikant maakt zich sterk dat er nauwelijks configuratie nodig is, zodat het IT-departement geen tijd verliest. De ingebouwde draadloze access point-controller zorgt met hetzelfde doel voor eenvoudig beheer van het draadloze netwerk.

Flexibiliteit en modellen

Bestaande klanten van Zyxel kunnen hun USG-licentie kosteloos migreren naar de USG Flex-toestellen. Het toestel zelf bevat heel wat beveiligingsmogelijkheden zoals webfiltering, anti-malware-bescherming en de Zyxel SecuReporter Premium-analyse. Licenties daarvoor zijn als bundel of afzonderlijk beschikbaar. Het is die flexibiliteit die de nieuwe line-up zijn naam geeft.

Langs de hardwarekant verschijnen er drie nieuwe toestellen: de USG Flex 100, 200 en 500. De USG Flex 100 is het lichtgewicht met 4 ethernetpoorten en 1 USB 3-poort, de USG Flex 200 doet daar een USB-poort bij en past in een rack, terwijl de USG Flex 500 tot 7 ethernetpoorten biedt.