Cisco Live op allerlaatste moment uitgesteld

Cisco heeft de eerste virtuele editie van zijn jaarlijkse Cisco Live-evenement uitgesteld, amper enkele uren voor het zou beginnen. Het evenement staat nu gepland voor later deze maand.

Eerder werd al besloten om Cisco Live virtueel te organiseren als gevolg van de coronapandemie, die de wereld nog steeds in de ban houdt. De protesten die momenteel in de Verenigde Staten aan de gang zijn na de tragische dood van George Floyd, de zwarte man die stierf nadat een politieagent bijna negen minuten met een knie op zijn nek drukte, deden Cisco besluiten om ook het virtuele event tijdelijk uit te stellen.

“In het licht van alles wat we in de wereld en in de Verenigde Staten zien gebeuren, inclusief feedback van sommigen van jullie, geloven we niet dat het tijd is om een evenement te organiseren midden in dit tragische moment in onze geschiedenis”, schrijft de netwerkspecialist in een e-mail aan deelnemers, die ook Techzine ontving.

De e-mail werd vergezeld door een videoboodschap van CEO Chuck Robbins, die dieper in detail ging op de beslissing en het standpunt van zijn bedrijf verduidelijkte.

“Vandaag worden we geconfronteerd met een nieuwe pandemie. Niet één die op enigerlei wijze nieuw is, maar die we wel moeten trotseren. De recente moorden op George Floyd, Ahmaud Arbery, Breonna Taylor en nog velen voor hen, zijn gruwelijk en weerzinwekkend.”

“Bij Cisco hebben we altijd gestreefd naar een omgeving van waardigheid, respect, eerlijkheid en gelijkheid voor iedereen. We doen dan ook een warme oproep om te blijven werken aan een meer inclusieve wereld.”

Cisco heeft nog geen concrete nieuwe datum vastgelegd voor Cisco Live, maar geeft aan dat het event in principe later deze maand zal doorgaan. Daarnaast heeft de netwerkspecialist ook aangekondigd dat het 5 miljoen dollar doneert aan goede doelen die zich inzetten in de strijd tegen racisme en discriminatie.