HPE brengt AMD Epyc Rome naar Simplivity en Nimble Storage

HPE voorziet zijn hyperconverged-oplossingen van de nieuwste cpu’s van AMD, wat voor meer prestaties voor hetzelfde geldt moet zorgen.

HPE stopt AMD’s Epyc Rome-serverchips in zijn Simplivity 325 Gen 10-oplossing. De hyperconverged hardware krijgt zo meer rekenkernen en pk’s ter beschikking. HPE claimt dat de toevoeging van de tweede generatie van AMD’s Epyc-chips aan het portfolio de capaciteit van Simplivity voor VDI verdubbelt. Of anders gezegd: met de Epyc-chips aan boord daalt de prijs per virtuele desktopgebruiker met de helft.

De Simplivity 325-oplossing heeft een 1U-voetafdruk en moet zo niet alleen prijs- maar ook plaatsefficiënt zijn. HPE catert naar eigen zeggen aan bedrijven die hun VDI-aanbod onder druk van het fel toegenomen telewerk willen uitbreiden.

Nimble Storage

AMD’s  chips komen ook naar HPE’s Nimble Storage dHCI-oplossing. Dat platform werd vorig jaar gelanceerd, en is voortaan beschikbaar onder de HPE Greenlake-vlag. De oplossing maakt gebruik van nieuwe ProLiant-servers, die eerder al met Epyc Rome werden gelanceerd. Dankzij de Greenlake-ondersteuning kunnen klanten het aanbod consumeren via een cloud-achtig prijsmodel waarbij gebruik als een servicekost wordt aangerekend.

HPE gaat prat op de compute-dichtheid van de nieuwe producten, al moeten we hier aanstippen dat de innovatie vooral van de kant van AMD komt. Die processorbouwer zorgt met zijn Epyc 2-aanbod voor chips die meer rekenkracht en meer kernen bieden dan Intel aan een significant lager prijspunt. Wanneer andere OEM’s Epyc Rome omarmen in een vergelijkbaar aanbod, zal HPE’s prestatieboost dus niet meer zo uniek zijn.

Simplivity is vandaag te bestellen met leveringen gepland vanaf het einde van deze maand. Nimble Storage dHCI met Epyc 2 is per direct beschikbaar als onderdeel van Greenlake.