Lenovo breidt serverportfolio uit met AMD Epyc-opties

Lenovo Data Center Group (DCG) lanceert twee nieuwe two-socket servers, de ThinkSystem SR645 en SR665, die allebei zijn uitgerust met tweede generatie Epyc-chips van AMD. De nieuwe hardware belooft betere prestaties en I/O-connectiviteit, en moet beter kunnen omgaan met piekdatabasegebruik.

“Onze nieuwe Lenovo ThinkSystem-servers zijn ontworpen voor workloads zoals in-memory-databases, geavanceerde analyses, virtualisatie en AI”, zegt Kamran Amini, Vice President en General Manager van Server, Storage and Software Defined Infrastructure bij Lenovo Data Center Group.

De nieuwe servers maken gebruik van de tweede generatie Epyc-chips van AMD, die Intel het vuur aan de schenen leggen met betere prestaties en een lager energieverbruik.

128 cpu-kernen

Dankzij het two-socket-ontwerp kan Lenovo twee chips op één systeem passen, voor een maxium van 128 cpu-kernen per server. Dat moet toelaten om beter om te gaan met piekdatabasegebruik, zonder extra capaciteit te hoeven toevoegen. De AMD-chips ondersteunen ook PCIe 4.0, waarmee de I/O-bandbreedte wordt verdubbeld en potentiële knelpunten van de vorige generatie servers naar verluidt worden geëlimineerd.

Verder bieden de servers plaats voor tot zes Nvidia Tesla T4-gpu’s, wat met name interessant is voor klanten die videoanalyse en inferentieoplossingen gebruiken. Ook de opslagcapaciteit werd verhoogd. De nieuwe ThinkSystems hebben plaats voor tot 40 2,5 inch drives of tot 32 NVMe-drives, die dichte software-defined opslagoplossingen mogelijk maken.

Lenovo TruScale

Dankzij het grote aantal kernen zijn minder servers nodig, waardoor bedrijven zowel ruimte als stroom kunnen besparen, en bovendien sneller resultaten boeken. De servers zijn beschikbaar via TruScale, Lenovo’s betaal-wat-je-verbruikt-abonnement voor datacenters.