IBM lanceert Watson AIOps: AI voor automatisering IT-infrastructuur

IBM brengt Watson AIOps uit, een softwarepakket dat artificiële intelligentie gebruikt om IT-infrastructuur te automatiseren. De lancering is een onderdeel van een grotere uitrol aan automatiseringstools waar IBM mee bezig is. 

Vandaag en morgen vindt de virtuele Think Digital 2020 conferentie plaats. Tijdens deze conferentie positioneert IBM Watson AIOps als een manier om bedrijven veerkrachtiger te maken. Een onderwerp dat momenteel ontzettend relevant is, nu het werk, de processen en de bedrijfsvoering in slechts een paar weken tijd drastisch is veranderd.

Een belangrijk speerpunt dat IBM meegeeft over Watson AIOps is dat het de kosten in multi-cloud toepassingen kan verlagen. Dankzij Watson AIOps worden datacenters, providers van de publieke cloud en middelen voor edge computing onderdeel van de IT-infrastructuur. Daarnaast kan het automatiseren van de IT-infrastructuur de reactietijd op storingen verkorten naar enkele minuten in plaats van uren. 

Onderdeel van visie CEO

Tijdens bespreking van het eerste financiële kwartaal van IBM vertelde de nieuwe CEO Arvind Krishna dat hij van plan is zich zowel te richten op technische kwaliteiten als de behoeften van klanten. Tijdens zijn Think 2020 keynote zal hij verder ingaan op deze plannen. 

“Ik wil dat IBM’ers de leiding nemen met een meer technische benadering. Ik wil dat ons team de waarde van onze oplossingen zo vroeg mogelijk laat zien. Eveneens moet er een sterke focus zijn op kwaliteit. Onze producten moeten voor zichzelf spreken op het gebied van gebruikerservaring, ontwerp en gebruiksgemak”, zo vertelt Krishna.

Integratie met andere IBM-tools

Watson AIOps is gebouwd op de nieuwste versie van Red Hat Openshift. De tool is ontworpen om samen te werken met tools voor IT-monitoring, zoals Mattermost en Servicenow. Daarnaast is Watson AIOps perfect te integreren met samenwerkingstools zoals Slack en Box.

Bij het optimaliseren van de IT-infrastructuur en clouddiensten hoort ook het moderniseren van applicaties. Om ook daarvoor te zorgen, heeft IBM zijn Accelerator for Application Modernization uitgelijnd met AI. Het softwarepakket voor application modernization biedt analyes en aanbevelingen voor architecturen en microservices met AI-modellen die gedeeltelijk gebouwd zijn door IBM Research. 

Automatisering is een van de grootste thema’s tijdens Think 2020. Naast de Watson AIOps tools voor het automatiseren van IT-infrastructuren, lanceert IBM ook bundels voor het automatiseren van bedrijfsplanningen, werkzaamheden en call centers.