Dell, Cisco en HPE maken miljarden vrij voor financiële hulp klanten

Dell, Cisco en HPE zetten hun financing-geweld in om klanten te helpen IT-investeringen te maken tijdens de corona-pandemie. Ze bieden onder andere renteloze leningen, flexibelere consumptiemodellen en uitgestelde betalingen aan.

Dell zet negen miljard dollar opzij om klanten te helpen om hun IT-investeringen op peil te houden tijdens de coronapandemie. Dat geld gebruikt de computergigant om aankopen te financieren zonder interest. Bovendien krijgen Dell-klanten de kans om zakelijke laptops, desktops, datacenterhardware en bijhorende diensten af te nemen met tot 180 dagen uitstel van betaling. Tot slot lanceert Dell flexibele leasingplannen van zes tot twaalf maanden, waaronder ook educatieve hardware valt.

HPE achterna

Dell maakt via zijn Financial Services-tak het meeste geld vrij om IT-uitgaven te ondersteunen tijdens de pandemie, maar de techreus is niet de eerste noch de enige die flexibele betaal- en consumptiemodellen heeft opgezet. We schreven eerder al dat HPE een Payment Relief-programma heeft gelanceerd. Daarbij moeten klanten de eerste acht maanden na hun aankoop slechts 1 procent van de totale waarde betalen, zodat het gros van de kosten wordt uitgesteld naar 2021. Na 8 maanden wordt de maandelijkse betaling opgetrokken naar 3,3 procent aangezien HPE verwacht dat de cashflow van veel klanten in 2021 nog niet optimaal zal zijn. Bovendien is HPE bereid nieuwere toestellen terug te kopen.

Net als Dell voorziet HPE uitstel van betaling, en dat voor 90 dagen. Ook maakte de fabrikant zijn leasingcontracten flexibeler met huurmodellen tot 12 maanden, wat Dell opnieuw volgde en overtrof. HPE zet 1,8 miljard euro opzij voor het plan.

Cisco

Cisco maakt tot slot 2,5 miljard dollar vrij voor een gelijkaardige strategie. Ook hier kunnen klanten betalingen 90 dagen uitstellen en 95 procent van de kost van een nieuwe investering overhevelen naar 2021. Waar HP en Dell inzetten op flexibele leasingplannen en eenvoudigere terugname, zet Cisco zijn aanbod van reeds ingezette hardware in de verf. Die tweedehands-toestellen maken investeringen opnieuw meer draagbaar voor klanten.