Lenovo levert ‘Edge to Cloud’-oplossingen voor betere data-inzichten

Lenovo Data Center Group (DCG) lanceert deze week twee nieuwe infrastructuurtoepassingen om zijn IT-portfolio uit te breiden. De nieuwe Lenovo ThinkAgile MX1021 en ThinkSystem DM7100 bieden gevalideerde oplossingen voor cloud tiering aan bedrijven die end-to-end applicaties bouwen op basis van Azure. 

Doordat bedrijven steeds meer IoT-oplossingen en 5G-technologie gaan gebruiken, is er een toename van verbonden apparaten die een explosie aan data creëren. Deze data moet worden geanalyseerd, opgeslagen en beheerd, van de edge naar de core. Met de nieuwe producten biedt Lenovo realtime, waardevolle inzichten van de edge tot de core tot de cloud. Volgens Lenovo ontstaat er een nieuw intelligentietijdperk waarin klanten het volledige potentieel van hun data kunnen benutten. 

“In een tijd waar snelheid en wendbaarheid van processen onze dagelijkse bedrijfsvoering sterk beïnvloeden, vragen onze klanten krachtigere, veiligere en flexibelere oplossingen,” aldus Kamran Amini, Vice President en General Manager van Server, Storage and Software Defined Infrastructure bij Lenovo DCG. 

Nieuwe oplossingen van Lenovo

Lenovo biedt een reeks nieuwe producten aan die data-inzichten geven van de edge naar het datacenter en van het datacenter naar de cloud. De nieuwe oplossingen zijn onder meer gericht op de retail, industrie, transport en gezondheidszorg. 

De eerste nieuwe oplossing, Lenovo ThinkAgile MX1021, gebruikt de HCI-oplossingen van Microsoft Azure Stack om bedrijven te helpen met edge computing. Deze oplossing kan worden gebruikt om het klantsentiment te analyseren, productiviteit te verhogen en efficiëntie van klinische, klanten- en operationele analyses te verhogen. 

De ThinkSystem DM7100 All-Flash Array en Hybrid Flash enterprise-class opslagoplossingen versnellen kritische applicaties met end-to-end NVMe-technologie. Ondertussen leveren de oplossingen geïntegreerde, veilige hybride cloudmogelijkheid voor Microsoft Azure en andere publieke cloudoplossingen. Met behulp van de oplossing kunnen klanten applicaties implementeren die gebruikmaken van Azure met consistent databeheer in de hele organisatie. Gebruikers behouden de mogelijkheid voor het verminderen van bedrijfsdata in de cloud en kunnen zo hun cloudvoetafdruk tot 66 procent verkleinen. De DM7100 biedt aanzienlijk snellere prestaties en naadloze cloudintegratie.

Steeds meer afhankelijk van data-analyses

Volgens Talal Alginawi, Senior Director Azure Marketing van Microsoft, worden nieuwe bedrijfsinzichten en innovatie steeds meer afhankelijk van data-analyses aan de edge en het efficiënt opslaan van data in de cloud. “Daarom werken we samen met partners zoals Lenovo op platforms, en werken we samen om Microsoft Azure Stack HCI te leveren op Lenovo’s robuuste en compacte ThinkAgile edge computing-platform in combinatie met Lenovo ThinkSystem DM Series All-Flash Storage voor  transparante cloud tiering naar Azure.”

Beide nieuwe Lenovo-oplossingen zijn beveiligd door Lenovo Thinkshield. De producten zijn beschikbaar via Lenovo TruScale.