HPE lanceert software voor eenvoudigere uitrol van 5G

Hewlett Packard Enterprise gaat de uitrol van 5G een stuk eenvoudiger maken. Samen met industriepartners brengt HPE een open, leverancierneutrale software uit om de implementatie van de IT-infrastructuur te beheren. 

Deze week kondigde HPE het Open Distributed Infrastructure Management (ODIM)-initiatief aan. Dit is een opensource-programma dat het beheer van grootschalige, geografische verspreiding van fysieke infrastructuurtoepassingen zal vereenvoudigen. Het ODIM-initiatief elimineert de complexiteit van multi-vendor hardware. Daarnaast vereenvoudigt het initiatief de end-to-end automatisering en versnelt het de technologische evolutie. 

Als aanvulling op het initiatief introduceert HPE ook een bedrijfsaanbod dat erop is afgestemd: de HPE Open Distributed Infrastructure Management Resource Aggregator.

Oplossen van complexiteit

ODIM helpt om de complexiteit op te lossen waar telecommunicatiebedrijven tegenaan lopen. Hun 5G-netwerken moeten worden uitgerold over duizenden locaties, uitgerust met een IT-infrastructuur van verschillende leveranciers en met verschillende technologieën. Dankzij het nieuwe initiatief van HPE spelen deze verschillen een minder belangrijke rol bij het uitrollen van het 5G-netwerk

Samen met partners belooft HPE met zijn portfolio een oplossing te bieden voor 5G in het core-netwerk, aan de rand en binnen bedrijven. HPE lanceert het intiatief samen met Intel en krijgt ondersteuning van belangrijke spelers in de industrie, waaronder AMI, Apstra, Red Hat, Tech Mahindra en World Wide Technology. 

Grote verandering door 5G

5G brengt een grote verandering met zich mee voor de manier waarop we mobiele netwerken bouwen. Vorige generaties netwerken werden grotendeels gebouwd op eigen systemen. 5G is daarentegen ontwikkeld om open softwareplatforms te gebruiken. De trend om open-distributed-technologieën te gebruiken, vereist de mogelijkheid om een compute-, opslag- en netwerkinfrastructuur van verschillende leveranciers over mogelijk duizenden geografische locaties toe te passen. 

De HPE Open Distributed Infrastructure Management Resource Aggregator wordt wereldwijd beschikbaar in het tweede kwartaal van 2020. Ook verwachten we de opensource-lancering van het ODIM-initiatief naar de Linux Foundation in het tweede kwartaal van 2020.