Huawei introduceert servers met nieuwe Cascade Lake-chips

Huawei lanceert nieuwe servers aangedreven door de pas aangekondigde verfriste Cascade Lake-chips van Intel.

Huawei pakt uit met een line-up van nieuwe servers gebouwd rond de vernieuwde Cascade Lake Xeon-chips van Intel. Intel introduceerde de nieuwe Xeon-chips in februari samen met een grote prijsdaling. De processors zijn iets sneller dan hun voorgangers maar blijven op dezelfde architectuur gebaseerd en maken nog steeds gebruik van het 14 nm-bakproces.

Huawei lanceert een handvol servers met de nieuwe chips aan boord. Het gaat om de rackservers 1288H V5, 2288H V5, 2298 V5, en 5288 V5, een high-density server X6000 V5, en blade server E9000. De nieuwe line-up moet volgens de Chinese gigant de nauwe samenwerking met het Amerikaanse Intel in de verf zetten. Die nadruk legt Huawei ongetwijfeld om aan te tonen dat het in serverland business as usual is, en dat de het handelsverbod van de Amerikaanse president Trump geen impact heeft.

Specificaties

Huawei zet met de lancering twee specifieke servers in de verf. Eerst is er de FusionServer Pro 2288H V5. Dat is een 2U-rackserver met wee sockets, gebouwd voor onder andere virtualisatie, databasebeheer en big data. De server komt met 24 DDR4-smpts en 10 PCIe-uitbreidingssleuven. Je kan er 28 NVMe-SSD’s in kwijt, 20 3,5 inch-HDD’s of nog 31 2,5 inch-drives. Huawei stopt eigen technologie zoals ‘Dynamic Energy Management Technology’ en ‘Fault Diagnosis and Management’ in het toestel. Die moet het beheer eenvoudiger maken en zo tijd en kosten besparen bij de eindklant.

De FusionServer Pro 2298 is eveneens een 2U-server met twee sockets. Dit exemplaar is gericht op hybride opslag met plaats voor 24 3,5 inch-schijven en vier NVMe-SSD’s. Huawei ziet de server als ideaal voor de opslag van data met verschillende prioriteiten, tot archivering toe. Centraal in alle servers staan dus cpu’s van de nieuwste Xeon Scalable line-up van Intel.