Arista neemt Big Switch Networks over voor betere cloud-monitoring

Arista Networks kondigt de overname van Big Switch Networks aan. Big Switch is een pionier in netwerkmonitoring en software-defined networking (SDN). De overname moet Arista’s capaciteiten ondersteunen om cloudnetwerken inzichtelijker te maken.

Arista levert reeds een complete cloudnetworkingsuite, met mogelijkheden in alle kritieke gebieden van het campusnetwerk, datacenter en de publieke cloud. De overname van Big Switch zal Arista’s netwerkmonitoring, geleverd door softwareplatform CloudVision en Data Analyzer (DANZ), verder versterken.

“We verwelkomen Big Switch in de Arista-familie. De toevoeging van Big Switch-producten verrijkt onze analytics en zichtbaarheid, waardoor klanten hun cloudnetwerken kunnen monitoren,” zei Anshul Sadana, COO voor Arista Networks.

Financiële details over de overname werden niet gecommuniceerd.

Samenwerking Dell

De samenwerking die Big Switch enkele jaren geleden met Dell Networking tot stand heeft gebracht, zal worden uitgebreid naar Arista.

“Al bijna zes jaar werken Big Switch Networks en Dell EMC Networking samen ter ondersteuning van Open Networking en de flexibiliteit en keuze die het klanten biedt”, aldus Tom Burns, Senior Vice President en General Manager, Dell EMC Networking & Solutions. “We kijken ernaar uit klanten geavanceerde cloud en monitoring fabric-mogelijkheden te blijven bieden.”

Kwartaalcijfers

De overname werd bekendgemaakt samen met de presentatie van Arista’s financiële resultaten voor zijn vierde kwartaal van fiscaal jaar 2019. Het bedrijf zag zijn jaaromzet met 12,1 procent stijgen, tot 2,41 miljard dollar, en noteert een non-GAAP netto-inkomen van 786,8 miljoen dollar.

De kwartaalomzet lag met 552,5 miljoen dollar 7,2 procent lager dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder, maar was beter dan de 550,98 miljoen dollar die analisten hadden verwacht. Voor het eerste kwartaal van 2020 verwacht Arista een omzet van 522 tot 532 miljoen dollar.