1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Spellen voor de iPhone en iPod touch gaan voor 24 procent verantwoordelijk zijn voor de mobiele handheld markt voor 2014. Dit volgens een nieuw onderzoek van DFC Intelligence.

DFC Intelligence schat in het nieuwe onderzoek dat handhelds en spellen voor mobiele apparaten verantwoordelijk zijn voor 11,7 miljard dollar aan verkopen binnen vijf jaar. "De ingewijde handhelds van bedrijven als Nintendo en Sony worden nog steeds verwacht de markt te leiden, maar het lijkt erop dat de groei voor deze apparaten is gepiekt," aldus analist David Cole. "Van de platformen van Apple wordt verwacht dat ze verantwoordelijk zijn voor een groei in de markt de aankomende paar jaar."

Van de 8000 deelnemers aan het onderzoek door DFC Intelligence, liet 69 procent van de Europese en 54 procent van de Amerikaanse deelnemers weten afgelopen jaar een spel te hebben gespeeld op zijn/haar mobiele telefoon. 36 procent van de Europese en 45 procent van de Amerikaanse lieten weten betaald te hebben voor de applicatie. Apple’s App Store werd genoemd als de bekendste service om applicaties aan te schaffen. Ongeveer 29 procent van de deelnemers had een Nintendo DS, terwijl 15 procent liet weten over een iPhone of iPod touch te beschikken.

"Met de iPhone en iPod touch heeft Apple, voor mobiele ontwikkelaars, een platform geleverd met een interessant business model en snel groeiende actieve groep consumenten," reageerde Michel Kripalani, president van Oceanhouse Media.