Equinix richt pijlen op edge computing met overname Packet

Datacenterbedrijf Equinix kondigt aan dat het de start-up Packet, specialist in bare-metal cloudinfrastructuur, overneemt voor een onbekend bedrag. Hiermee wil Equinix de uitrol van intergeconnecteerde edge-diensten versnellen. 

Equinix is een aanbieder van co-locatiediensten in datacenters verspreid over de hele wereld. Het bedrijf verhuurt capaciteit aan bedrijven die meer controle willen over de hardware die ze gebruiken, zonder te investeren in hun eigen server- en opslaghardware. 

Packet is een provider van zogenoemde bare-metal cloudinfrastructuur. Het grote verschil met mainstream leveranciers als Amazon Web Services of Microsoft Azure, is dat Packet zijn klanten meer op maat gemaakte hardwareconfiguraties aanbiedt.

Sneller opschalen

De focus van Packet ligt bij het voldoen aan de groeiende vraag naar computercapaciteit dichter bij de rand van het netwerk. Het zogenaamde edge computing verwijst naar het idee dat data geproduceerd door IoT-apparaten dicht bij de plaats van creatie worden verwerkt. Packet werkt zo dicht bij die rand als praktisch mogelijk is. 

Zachary Smith, mede-oprichter en CEO van Packet schrijft in een blogartikel over de overname dat de huidige klanten zich nergens zorgen over hoeven te maken. Het bedrijf blijft na de overname hetzelfde functioneren als voorheen. “Hetzelfde team, hetzelfde platform en dezelfde visie”, schrijft Zachary 

Wat er dan verandert? Smith voegt toe dat Packet samen met Equinix veel sneller kan opschalen dan het zou kunnen als onafhankelijk bedrijf. Dankzij de overname krijgt Packet toegang tot de enorme hoeveelheid middelen van Equinix, waaronder meer dan 200 datacenters in 55 markten en 1.800 netwerken. 

De klant wint

Sara Baack, chief product officer van Equinix vertelt aan Silicon Angle dat de grootste voordelen van de overname voor de klanten zijn. “Onze gecombineerde krachten maken het voor bedrijven mogelijk om overal te zijn waar ze moeten zijn, om iedereen met elkaar te verbinden en alles te integreren wat belangrijk is voor hun bedrijf”, vertelt ze.

Het bedrag waarvoor Equinix Packet overneemt, is nog onbekend. Wel geeft Equinix aan meer details over de transactie bekend te maken wanneer het bedrijf het eerste kwartaal van dit jaar afsluit.