2min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple heeft woensdag geheel onverwacht de witte plastic MacBook voorzien van verbeterde hardware. De upgrade komt tegelijkertijd met de aankondiging van de jaarlijkse Back to school-actie in de Verenigde Staten.

De witte MacBook, ook wel de ‘instap’-MacBook genoemd, beschikt nu over een 2.13 GHz Intel Core 2 Duo-processor, terwijl dit voorheen een 2.0 GHz-processor was. Het nieuwe model beschikt tevens over 2 GB DDR2 SDRAM op 800 MHz, voorheen draaide dit geheugen op 667 MHz. Tot slot beschikt de MacBook nu over een 160 GB 5400 rpm harde schijf, voorheen 120 GB 5400 rpm.

Deze hardware-upgrade voor de witte MacBook is al de tweede dit jaar. Begin dit jaar, op 21 januari, kreeg de witte MacBook, evenals de aluminium MacBook-modellen, de beschikking over de snellere Nvidia 9400M-GPU. Toen kreeg de MacBook ook al een upgrade naar een 2.0 GHz-processor op een 1066 MHz Front Side Bus en een verdubbeling van het werkgeheugen naar 2 GB.

De update is overigens nog niet doorgevoerd in Apple’s online store en is ook niet officieel aangekondigd door Apple. Apple Premium Resellers werden vanmorgen verrast door levering van de nieuwe MacBook. De prijs van de witte MacBook is ongewijzigd gebleven op 949 euro.

Apple lanceerde deze week in de Verenigde Staten ook de jaarlijkse Back to school-actie waarmee studenten etc. bij aankoop van een ‘gekwalificeerde’ Mac voor 8 september 2009 een korting van 229 dollar kunnen krijgen. Voor de korting mag ook een gratis iPod Touch 8 GB uitgekozen worden. Een soortgelijke promotie loopt momenteel ook in Canada. De verwachting is dat later dit jaar een dergelijke actie ook in Nederland aangekondigd wordt.