1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Sony heeft op haar eigen Sony Pause evenement in Australië een nieuwe service aangekondigd, namelijk Vidzone, een service die exclusief voor de PlayStation 3 gaat uitkomen. Vidzone is een optionele maar gratis service die elke PlayStation 3 bezitter kan downloaden en installeren.

Na het downloaden van Vidzone zal er een extra icoontje op de cross-media bar te zien zijn, een TV icoontje met een ‘Z’ erin. Vidzone geeft je toegang tot een gigantische hoeveelheid muziekvideo’s, maar ook live optredens, ‘making-of’ video’s, interviews en ‘achter de schermen’ video’s. In ruil voor deze gratis video’s zullen er wel enige advertenties te zien zijn.

Het doel is om in juni de service te lanceren volgens Michael Ephraim, Managing Director van Sony Computer Entertainment Australia, hoewel dit nog niet helemaal vast staat. Ephraim bevestigde ook dat de service lokaal wordt opgeslagen om te zorgen dat iedereen zijn video’s perfect kan streamen.

In Vidzone kan je video’s zoeken op een aantal voorwaarden, namelijk: artiest, nummer, genre of album. Je kan playlists maken en opslaan, maar je kan ook playlists op je PSP in elkaar zetten en die daarna op je PlayStation 3 overzetten. Verder beschik je tijdens het kijken van een video over een aantal standaard functies zoals: pauze, versnellen en terugspoelen.

Sony hoopt in de nabije toekomst 10.000 video’s op de service te hebben draaien en is nog met grote labels in gesprek. Ook video’s specifiek op een regio gericht zijn onderweg.