2min

Tags in dit artikel

, , , ,

DFI is terug van weggeweest, na de S939-avonturen van een aantal jaren geleden, zag het bedrijf een kleine dip in de verkoop van moederborden. De gewone pc-gebruiker zal niet zo snel een DFI-moederbord aanschaffen aangezien het bedrijf zich nog altijd richt op de overklokker.

Verrassend genoeg zagen we bij de DFI stand geen P55-moederborden liggen. Navraag leert ons dat DFI wel bezig is met een moederbord, maar de ontwikkeling omtrend de Core i5 nog even afwacht. Op het moment van schrijven is het nog onduidelijk of Intel ook een grafische chip implementeert in de nieuwe Core i5.

De DFI FlameFreezer bied extra NB koeling

Wel konden we op de stand het nieuwe X58 LanParty moederbord zien die met behulp van een extern koelblok gekoeld kan worden. Mocht je deze liever intern hebben dan is ook daar aan gedacht. De "FlameFreezer", zoals DFI de koeling noemt, is alleen op de LanParty-serie te installeren. De overige moederborden moeten het helaas zonder doen.

Nieuwe AM3 eigenaren kunnen ook op DFI planken overklokken

De moederborden zullen nog dit jaar in de winkels liggen[/b]

De bovenstaande moederborden zijn beide voor AMD’s nieuwe socket bedoeld en beschikken over een 4-Phase vcore die tot extra overklokprestaties moet leiden. DDR3 wordt door beide bordjes ondersteund en zal ongetwijfeld leiden tot hogere overklokmogelijkheden ten opzichte van DDR2.

DFI had nog een aantal nieuwe moederborden hangen op de CeBIT die reeds in de winkel liggen. Ook noemenswaardig was een X58 micro-ATX bord met zes DDR3-sloten. Wat meteen opvalt bij alle plankjes (zie foto’s), zijn de vrolijke felle fluorescerende kleuren. DFI zit er sterk aan te denken meer te gaan investeren in de Nederlandse markt dit zal dus inhouden dat we binnenkort meer van dit merk gaan horen.

DFI UT X58 T3eH8[/b]