1 min

Tags in dit artikel

, ,

Kingston heeft twee nieuwe USB-flashdrives geïntroduceerd. De twee nieuwe flash-drivers hebben een encryptie-functie aan boord en gericht op de consumentenmarkt en de MKB-markt.

De nieuwe flashdrive, ondergebracht in de serie ‘Data Traveler Locker’, is feitelijk een USB-stick die in twee verschillende versies verkrijgbaar is, namelijk een vier en een acht gigabyte versie. De prijzen zijn respectievelijk 17,50 euro en 33 euro.

Kingston wil met de USB-stick een publiek aansnijden dat graag beveiligd op stap wil. De stick is namelijk uitgerust met een 256 bit hardware-encryptie, gebaseerd op het AES-algoritme. De USB-stick is voorzien van zowel een publieke als een afgeschermde zone.

Erik Vink, business development manager Nederland bij Kingston, verklaart: "Door het toenemend aantal schandalen rond dataverlies in de afgelopen tijd, groeit bij eindgebruikers de vraag naar oplossingen om hun persoonlijke data te beveiligen en beschermen. Dankzij de geavanceerde 256 bit AES-encryptie zou het een hacker duizenden miljarden jaren kosten om de gecodeerde inhoud te kraken. Maar de kans dat hij überhaupt toegang krijgt tot de data is nihil, want na tien mislukte pogingen om in te loggen, wordt de volledige inhoud van de USB-drive gewist. Met andere woorden: het is ondenkbaar dat gegevens op deze drive in verkeerde handen vallen."