1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De grootste mobiele telefoonfabrikant, Nokia, heeft laten weten dat zij wellicht gebruik gaat maken van de open sourcesoftware Linux op haar duurdere modellen, zo heeft een medewerker afgelopen dinsdag laten weten.

"In de loop van de tijd kan Linux een serieus alternatief worden voor onze high-endtelefoons," zo vertelde Ukko Lappalainen, directeur van de marketing afdeling van Nokia aan Reuters.

De rol van Linux in de mobiele industrie neemt steeds meer toe. Vooral nu Google haar eigen op Linux gebaseerde besturingssysteem, Android genaamd, heeft gelanceerd. Lappalainen heeft wel laten weten dat het erg waarschijnlijk is dat Nokia haar eigen besturingsysteem zal gaan ontwikkelen.

Nokia maakt gebruik van de Linux maemo-software voor haar touchscreensmartphones en Symbian voor haar normale telefoons. "Ik zie niet in waarom Android beter zou moeten werken dan Linux maemo," zo vertelde Lappalainen.
Wanneer Nokia daadwerkelijk gaat werken aan het implementeren van Linux in haar duurdere modellen is nog niet bekend. Tot op heden heeft de fabrikant alleen aangegeven deze optie te gaan overwegen.