Fujitsu lanceert nieuwe mono-socket servers en opslagsystemen

Fujitsu frist zijn Primergy mono-socket servers op en lanceert tegelijk nieuwe opslagsystemen voor kmo en enterprise. De Eternus AF150 S3 focust op kmo’s als betaalbare all-flash opslagoplossing terwijl de Eternus DX900 S5 hybrid storage met hoge IOPS en lage latency mikt op de enterprisemarkt.

Op het Fujitsu Forum in München heeft Fujitsu nieuwe hardware aangekondigd en bepaalde servers opgefrist. De Primergy mono-socketservers krijgen een upgrade naar de nieuwste Intel Xeon E-2200-chips.

Samen met de chipupgrade verhoogt de maximale geheugencapaciteit naar 128 GB. Het gaat om de compacte Primergy TX1320 M4 en de klassieke TX1330 M4 en RX1330 M4 mono-socketservers. Alle drie maken gebruik van de Fujitsu Infrastructure Manager (ISM) Essential suite en iRMC S5 om systemen eenvoudig te managen doorheen hun levenscyclus.

Fujitsu richt zich met de nieuwe systemen op de edge waar lokale workloads direct moeten worden verwerkt om de latency laag te houden.

Eternus-opslag

Het opslagportfolio krijgt een uitbreiding met de nieuwe Eternus AF150 S3. Deze oplossing richt zich op de kmo’s als budgetvriendelijke all-flashoplossing. Naast kmo’s heeft de AF150 S3 ook potentieel binnen satellietkantoren die lage responsetijden willen aan een scherpe prijs. Het systeem is compatibel met andere Eternus-oplossingen om naadloos te groeien waar nodig.

Tot slot kondigt Fujitsu de Eternus DX900 S5 aan met focus op enterprise. De midrange hybrid storage-oplossing is schaalbaar naar vier controllers en tot 70 petabytes. Hardwarematige compressie zorgt voor een betere efficiëntie met replication en mirroring.  

Zowel de opgefriste Primergy mono-socketservers als nieuwe Eternus-opslagsystemen zijn vanaf deze maand beschikbaar.